1. Anasayfa
  2. Vize İşlemleri

Malta Vize Başvuru Ve Şartlar

Malta Vize Başvuru Ve Şartlar

Malta ülkemizde son zamanlarda en çok tercih edilen tatil veya eğitim merkezlerinden biridir. Malta’da yaşamın ucuz olması ve sunduğu hizmetlerin ekonomik olarak genellikle uygun olması da bu ülkeye ilgiyi arttırmıştır. Nitekim son zamanlarda Malta’ya yapılan vize başvurularında bir patlama oldu ve vize başvurularında büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Malta’ya yapılacak vize başvuruları; Malta başkonsolusluğu, büyükelçiliği ve bu kurumların özel olarak yetkilendirdiği aracı kurumlara yapılıyor.

Malta Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Kişiler, başvurularını vfsglobal sitesinden veya aracı kurumlarla görüşerek yapabilirler. Malta vizesi için randevu telefon aracılığı ile alınabileceği gibi http://www.vfsglobal.com/ adresinden online olarak da alınabilmektedir. Malta büyükelçiliğinin Fahri konsolosluklarından vize başvurusu yapılamaz. İlginin yoğun olması nedeniyle vize başvurularının erken yapılması sizin için çok daha uygun olacaktır. Yoksa vize randevunuzun veya vizenizin çıkması uzun bir sürece yayılabilir. Bu süre 1 hafta olabileceği gibi 30 günü de bulabilmektedir.

Malta Vize Türleri Nelerdir?

Malta bir Avrupa Birliği üyesi ülkedir. Bu yüzden bu ülkeye yapacağınız kısa süreli ziyaretlerinizde schengen vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Eğer 90 günü aşan bir süreyle bu ülkede bulunacaksanız malta vizesi almanız gerekmektedir. Schengen vizesini aracı kurumlar aracılığıyla da alabilirken malta vizesini ise başkonsolosluk veya büyükelçilikten alabilirsiniz. Schengen vizesini de bordo pasaporta sahip vatandaşların alması gerekmektedir. Yeşil, gri veya siyah pasaporta sahip kişilerin schengen vizesi almasına gerek yoktur.

Avrupa Birliği’nin ortak kararı olarak 10 yıldan fazla süreyle aynı pasaporta sahip olan kişilerin schengen vizesi almasına imkan yoktur.  Malta eğitim amaçlı olan tüm pasaportlardan ise vize istemektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir. Turistik, ticari, transit, spor ve kültürel etkinlik, aile ve arkadaş ziyareti ve eğitim amaçlı seyahatler için vize almanız mümkündür.

Tek girişli veya çok girişli Schengen vize talebinde bulunabilirsiniz. Tek girişli Malta Schengen vizesi ile birden fazla Schengen ülkesine seyahat etme imkanı bulunmakla birlikte artık Malta’ya yeniden dönmek için tekrardan vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Diğer Schengen ülkeleri de seyahat planınızda yer alıyor ve Malta’yı birden fazla ziyaret edeceksiniz çok girişli vizeyle ancak bu mümkün olabilmektedir. Genellikle ilk yapılan başvurular 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde tek girişlik olarak verilir ancak çok girişli vize talebinde de bulunmanız mümkündür.  Eğer Malta’da konaklamadan sadece Malta üzerinden geçecekseniz transit vize almanızı tavsiye ederiz.

Malta Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Malta vize başvurusunda aşağıdaki evrakları da sunmanız gereklidir;

  • Vize başvuru formu
  • Vizenin sona ermesinden sonra en az 3 ay daha geçerliliği olan ve en az 2 boş sayfası bulunan geçerli bir pasaport
  • Pasaportun fotokopisi
  • Pasaport boyutlarında 2 adet fotoğraf( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Malta vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Otel rezervasyonu onayı ya da eğer otelde kalmayacaksanız noter onaylı davet mektubu
  • Uçak bileti
  • En az 30,000 euroluk teminata sahip Schengen üye ülkelerindeki acil durum masraflarını kapsayan ve ülkede geçireceğiniz süre boyunca geçerli olan bir seyahat sağlık sigortası
  • Eğer bir dil okulunda eğitim almak için gidiyorsanız derslerin detaylarını ve süresini gösteren, kuruluşun mührü ve okul yöneticisinin imzasının bulunduğu Malta Eğitim Kuruluşundan kabul mektubunun aslı
  • Vize başvuru ücretinin yapıldığına dair makbuz
  • Yeterli ve düzenli kişisel finansal geliri kanıtlayan belge (banka beyanları ya da kredi kartında kullanılabilir kredi beyanı, konaklama süresi boyunca başvuru sahibinin tüm finansal teminatını kabul eden ev sahibi kuruluşun mektubu).
  • Reşit olmayanlar için (18 yaş altı): 18 yaşından küçük kişilerin  doğum belgesi ebeveynlerin ve yasal vasi/vasilerinin noterli yetki belgeleri geçim aracının yeterliliğini kanıtlayan belge Ebeveynlerin ve Yasal Vasi/Vasilerin Nüfus Cüzdanlarının kopyası. Vasi durumunda, yetkiyi kanıtlayan belge.
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 5000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Çalışanlar için: Faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi/Resmi Gazete, vergi levhası, imza sirküleri ve çalışma durumunu ve işe alım tarihini gösteren yakın zamanlarda mühürlü çalışma belgesi (şirketin antetli kağıdına), son üç aya ait maaş bordrosu ve son altı aya ait SSK bildirimi gibi işverene ait belgelerin asılları ve kopyaları

Vize Randevusu Nasıl Yapılır?

Randevu için yukarıda sayılan evrakların teslimi ve biyometrik fotoğrafınızı sunmanız gerekmektedir. Eylül 2014 tarihinden itibaren arık parmak izinizi de vermeniz gereklidir. Parmak izi biyometrik bilgisi sunulmadan başvurunuz sonuçlanamaz.  Önceden parmak izi verseniz bile yeniden parmak izi vermek zorunda kalıyorsunuz.

Vize Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Malta vize başvurunuz, vize randevu tarihinizi müteakiben 7 ile 10 iş gününde sonuçlanmaktadır. Ancak  herhangi bir sıkıntı yaşamamanız adına 1 ay öncesinden başvuruda bulunmanız yararınıza olmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir